GODNANATT.

Såhär hade jag tänlt gå klädd imorgon. Fuskpäls H&M, leosjal Zara, t-shirt H&M herr, byxor + skärp H&M.

VICTORIA'S SECRET FASHION SHOW.


Klänning H&M, skor Dinsko, väska (som inte syns överhuvudtaget) Zara.
De senaste timmarna har jag sytt som en galning. Jag är så himla inteligent som skjuter upp grejer hela tiden. Jag visste att klänningen ovan var för stor, men ändå väntade jag med att göra någonting åt det tills i sita minuten. Så jävla typiskt mig. Men nu är den klar i alla fall. Dock blev den så kort när jag sydde in den... men det är ingenting jag tänker göra någonting åt. Troschock åt folket säger jag bara! Men självklart ska jag har ett par strumpbyxor under så det blir nog inga problem.
Imorgon åker jag till stockholm tidigt på morgonen och kommer hem på fredag kväll. Om jag får tag på en dator lovar jag att försöka uppdatera lite, men om inte så hoppas jag att alla får ett trevligt nytt år i alla fall!

PRESENTER INFÖR 18-ÅRSDAGEN?


Jag känner mig riktigt outdoorsy när jag säger att jag önskar mig en Fjällrävenjacka och ett par Hunterstövlar i födelsedagspresent. Men har ni provat jackan eller? Den är helt underbart skön. Och stövlarna har jag önskat mig ett bra tag nu. Så det är värt att få skogsmulle-stämpeln. Så nu är pappa riktigt stolt över mig. Tänka att hans dotter frivilligt vi ha en varm jacka och praktiska gummistövlar! Praise the lord!
Godmorgon föresten!

OM DET HELT PLÖTSLIGT SKULLE BLI SOMMAR IMORGON...


... skulle jag gärna se ut så här.

Klänning - Melissa Odabash
Skor - Golden goose
Ring - Halleh
Halsband med stort smycke - One Vintage
Halsband med flera smycken - Juciy Couture
Brillor - Ray-ban

Föresten så längtar jag otroligt mycket tills på torsdag för då åker jag till Stockholm och firar in det nya året, på hotell och allt! Det är behövligt känner jag...

SÅ HÄR KÄNNER JAG MIG JUST NU.


SHOE PORN.


Och härmed är sagt att svarta skor är det snyggaste som finns, med undantag för blå pumps i samet och vinröda hooker heels. Jag måste skaffa fram pengar... och flytta till en stad där man faktiskt säljer skor som dessa. Bagateller, eller vad säger man?

Sorry för dålig uppdatering, men jag sattsar på lov förtillfället. Dessutom är jag fast i ett väldigt oinspirerande tillstånd så vad jag än försöker göra blir bara skit i alla fall.

<3

IDAG ÄR JAG BEROENDE AV...


... Jason Wu fall 09's långklänningar. Någon av dessa skulla jag mer än gärna villja ha på mig på balen i trean. Definitivt, utan tvekan. Han är verkligen en mästare.

PANIC IS WHAT PANIC FEELS LIKE.


Kofta Zara, t-shirt julklapp, halsband Topshop + klocka från Guess och övriga smycken.
På mig har jag min stora favorit för stunden, t-shirten som jag fick i julklapp av brorsan med The Rolling Stones tryck på. Måste vara det bästa bandet som någonsin kommer att finnas!
Idag har jag varit på återträff med gamla klassen och jag måste medge att det faktiskt var ganska mysigt. Vi bakade scones i hemkunskapssalen (my hell hole när jag gick där) och jag och Elvira gick på upptäcksfärd i den mörka skolan och pratade minnen. Sex år är trotts allt en lång period så det var ganska många minnen som ploppade upp i skallen.
Jag och Elvira gick efter det hem till mig och spelade lite Mariokart på mitt gamla nintendo 64. Fy fan vad vi dampade loss. Stackars resten av familjen som satt på nedervåningen säger jag bara. Det var inte fina saker vi sa heller, man kan tro att vi är damer men tyvärr är så inte fallet...
Nu måste jag nog stoppa någonting i magen för jag tror jag är hungrig. Och ja, jag tror det för det är en konstig känsla jag har i magen. Äh, lite mat fungerar alltid.

I WHANT YOU!


Jag skrev för några inlägg sedan om att jag önskade mig en ny väska i födelsedagspresent och att jag tillochmed hade hittat den. Men efter lite funderingar konstaterade jag att det inte var den jag sökte efter.
Men sen hittade jag den här. Den kommer från modekungen.se och liknar till en viss del min drömväska (Mulberry bayswater). Den är praktiskt till skolan för att man kan ha den över axeln samtidigt som den passar allderless utmärkt annars också då man kan ha den hängandes på armen. Jag gillar den definitivt och skulle gärna klicka hem den, men grejen är att priset är ganska saftigt, 1099 kr går den på vilket jag definitivt inte har råd med. Jag skulle ju förstås kunna skriva upp den på önskelistan, men jag får så dåligt samvete bara jag tänker på att någon annan ska köpa den till mig. Dessutom önskar jag mig redan ganska dyra saker... Vi får se hur det blir med det.

SONIA RYKIEL POUR H&M PART TWO.


Jag gillar den här kollektionen, mest för att man verkligen ser att det är Sonia Rykiel som har gjort den. Alla topparna är jag taggad på för sånt är så kul att matcha med. Den gula klänningen gillar jag också men jag är lite osäker på om den skulle gå så bra med min hud- och hårfärg.
Eftersom jag är en sucker för randigt så gillar jag det mesta, speciellt den svart vit randiga med detaljer på. Men vi får se någongång i februari vad priserna ligger på innan jag beslutar mig för vad jag vill ha. Kan bli ganska farligt annars...

HORSES AND DIMONDS, JUST WHAT A GIRL NEEDS.


Tröja + väska Zara (och svart långt linne under, för att täcka my rumpis, som inte gjorde sig på bild).
Nu har jag varit hemma i ungefär en timme och det ända jag kan tänka på är den där filmen. Åh, så bra den var. Äntligen har vi ett verk som kan mäta sig med Härskarringen triologin. Skönt att det inte bara är filmer som Twilight som visas kan jag tycka. Det blir lite för många sorgliga fans... Hehe, nu blir jag väl dödad för att jag sa det. Men jag förstår mig verkligen inte på den där hysterin längre. Förut gillade jag filmen, eller trodde jag gillade den i alla fall för att jag hade läst de första böckerna. Men nej, så bra är den inte har jag kommit på.
Men över till Avatar. En sak som jag gillade mest över filmen var det dålda budskapet om klimathotet och att vi människor förstör våran jord som vi lever på. Att vi har utrotat våran Moderjord. Man förstår bättre vad jag menar när man ser den, för det måste ni göra. Man blir verkligen helt fast i den. När jag var på väg hem igen kom en bil körandes brevid mig och jag ställde mig nästan i krigsposition för att jag var 100 procent säker på att den var en rovdjur. Snacka om insatt (sorglig?) tjej!
Nej, nu väntar en kopp te, lite film och ungefär fyra toabesök (har räknat ut att det är det som behövs efter att jag dricker min enorma satts te) innan sängen väntar.
Godnatten.

Just det. Imorgon har jag återträff med avgångsklassen från nian. Herre min lirare vad läskigt det är. Jag känner knappt någon av dem nu (förutom Elvira) och jag kände dem knappt då heller känns det som. Ja, ja, jag har längre hår än då, kanske får lite pluspoäng för det.

RED DRESS.



Nu ska jag på bio med en kompis och det kommer bli super. Avatar står på schemat och jag är taggad, dock är filmen lång som in i helvete så jag kommer dö kissnödighet.
Såhär var jag i alla fall klädd på julaftonskvällen, alltså samma kläder som syns några inlägg under.
Nej, nu måste jag dra, måste göda mitt lilla särbarn.

JANE ALDRIDGE.


Om jag skulle välja ut människor i bloggvärlden som jag inspireras av skulle den här tjejen absolut stå med på den listan. Jane Aldridge, en nybliven 18 årig tjej som bor i Dallas i Amerika. Hon har en egen stil som man antingen älskar eller hatar, eller som jag, inspireras av. Hennes skogarderob är större än vad min någonsin kommer att bli och hennes syn på kläder och kombinationer slutar aldrig att förvåna. Jag tycker det är så otroligt skönt att se en ung tjej som skulle kunna se ut som vem som helst i modevärlden (tackvare sin familjs pengar) istället gör någonting helt eget. Hon får också uppleva hur coola grejer som helst. Som tillexempel för någon månad sedan gick hon på The Crillion Bal iförd en couture klänning från Chanel.
Kolla in hennes blogg, det är värt det.
Seaofshoes.typepad.com

MIN FINA KOFTA GLITTRAR, MEN DET SYNS INTE.


Glittrig kofta (som inte syns) secondhand, velourtights (som inte heller syns) ett år gamla från Gina, t-shirt Zara, skor Dinsko, brillor Ray-Ban, hatt Zara herr.
Ungefär såhär har jag gått klädd idag. Eller i alla fall fram tills att jag tröttnade och slängde på mig tjocktröjan.
Jag kom på att jag inte har sagt God jul än. Hoppas alla har haft en trevlig än för det har jag. Klapparna har bland annat innehållit en klocka från Guess, en Chanel parfym, Audrey Hepburn samlingsbox och Gossip Girl säsong 1. Not so bad.
Nu ska jag försöka koppla in mitt gamla Nintendo 64 igen här hemmma från att ha spelat det en liten stund hos en kompis.
Två veckor kvar innan skolan börjar, kill me.

POSSIBLY MY NEW BAG?

Om cikus fem dagar fyller jag 18 och jag hade tänkt önska mig lite mer användbara och praktiska grejor. Om det är någonting jag verkligen behöver så är det en väska i lagom storlek som rymmer skolböcker och framförallt kameran. Men den måste vara fin och inte se för vardaglig ut. Man ska liksom kunna ha den på kvällen också.

Den här väska kommer från Friis&co och den skulle jag faktiskt kunna tänka mig. Den svarta var den jag föll för först, men sen såg jag att den fanns i begie också och blev lika kär i den med. Men jag antar att den svarta är mer praktisk, både därför att den passar till det mesta och för att den troligen inte blir smutsig lika lätt. Jag hatar att behöva tänka så... Nakdelen är att den är ganska lite. Men jag vet inte om det finns axelband på den eller inte. Väskan finns i alla fall att köpa inne på Nelly.com och kostar 649 spänn.


MUST STOP DREAMING.


Kjol H&M, tröja och sjal Zara, skor Dinsko.
Såhär såg jag ut mitt på dagen igår, innan julklänningen sattes på alltså.
Elvira sitter brevid mig här på sängen och vi pratar och tjatar och slänger ur oss djupa tankar. Vi är bäst.

MITT NAMNS DAG IMORGON.


Tänkte bara visa hur lite av min dag sett ut. Julgranspynt. Sånt är alltid mysigt. Speciellt när en ett-åring springer runt och plockar ner allt igen. Imorgon har jag namnsdag. Cheers på det!

DRESSED UP FOR CHRISTMAS.


Någonting sånt här är planen för morgondagen för min del. Klänning från Gina, strumpbyxor med hjärtan på från Topshop, halsbanden kommer jag inte ihåg, guldiga örhängen köpt på Urban Outfitters, silver örhängena från Indiska, skor Dinsko och sjalen kommer från Zara. Vilke av örhängena det bli har jag inte bestämt mig än, så jag går på känslan imorgon istället. Och sjalen är mest med för att den är snygg och passar in i bilden estetiskt sett plus att jag troligen kommer frysa och då kan det vara skönt att ha någonting att slänga över axlarna.

Föresten, kan någon berätta för mig varför mina bilder blir allderles luddiga? Jag hatar när inställningarna på makapären rubbas...

DÅLIG HÅRDAG.


Kavaj H&M, spets Gina, byxor Cheap monday, skor DinSko.
Jag försökte ladda upp bilder imorse, men det gick tydligen inge bra... Så de kommer senare. Idag har jag hunnit med att dra till stan en snabbis och träffa Haya och köpa nya Vogue. Blev lite besviken på det numret, inte på innehållet för det har jag inte hunnit med att kolla igenom, men framsidan är riktigt tråkig. Men jag håller tummarna för att det istället är en riktig insperationsbomb inuti. För om det är någonting jag behöver just nu så är det insperation.

HAVEING LUNCH WITH THE GIRLS.


Tröja - Clu
Jeans - Acne
Väska - Charlott Vasberg
Halsband - Kara by Kara Ross
Skor - Osama Yousefzada

De där skorna. Det är någonting så magiskt över dem. Färgen, materialet och formen. De står verkligen med på min önske-önskelista.

TOPSHOP LOOKBOOK.

DOWNTOWN

PARISIENNE

SALOON

MEADOW

Sånt här gillar jag. Jag skulle kunna tänka mig lite av allt från dessa fyra olika kollektioner. Väldigt fint.

WELCOME TO MY ROOM.


Brorsans urvuxna (varma) tröja. Top, byxor och sjal från Zara.
Såhär ser jag ut idag. Inget speciellt.
Snart kommer broder nummer tre med familj och jag hoppas på att de för med sig lite julkänsla för jag har helt tappat bort min. Konstigt medtanke på att julmusiken går på reapet och en pappa som julstädar och en mamma som frenetiskt försöker plocka fram julpyntet som fortfarande ligger nerbackade i lådorna utan en tanke på att det faktiskt finns ett skäl till att de ligger kvar. Flera generationer av julpynt och julprydnader måste inte tas fram varje jul. Det tycker man att hon borde lära sig efter varje år av huh-vad-jobbigt-det-är-att-plocka-undan-allt-men-det-tar-ju-alldrig-slut!-Det-är-ju-påsk-förihelvete!
Hörs kanske mer ikväll, kisses.

DET KOMMER TROLIGEN BLI GANSKA SEG UPPDATERING, FRÅGA MIG INTE VARFÖR. PUSS.

Klänning - Opening Ceremony
Kofta - A.P.C
Väska - Jil Sander
Skor - Proenza Schouler
Klocka - Adidas
Brillor - Ray-Ban
Ring - Kimberly McDonald

IN SERIOUS NEED OF A COFFE.


Jag har varit vaken sedan sju. Hantverkarna väckte mig. Jag är trött, men kan inte somna om. Så är det varje gång jag vaknar, vilket tid den än är, så kan jag aldrig somna om igen. Det är inte kul för det är inte direkt så att jag inte behöver sova. Många inte:n där.
Så det jag verkligen behöver just nu är kaffe, men det kan jag inte få för hantverkarna har stängt av vattnet. Det suger. Det var därför jag blev så fast vid den här gamla bilden från i höstas. Suck. Jag skulle kunna döda för en Pressbyråkaffe just nu. Men jag orkar inte gå till stan. Dessutom ska jag få besök snart. Vi ska mysa och kolla på Grinchen. Bra det.
Det gällar att vara positiv i situationer som dessa.

BLI INTE ARG PÅ MIG NU.

Jag har kommit på en sak. Det är så jävla lätt att låtsas vara glad. Det ända man behöver göra att att byta ut vissa ord mot andra och avsluta med ett léende eller en glad smiley. Allt blir så fejk, allt känns så fejk, jag är fejk. Jag har blivit fejk av det. Men det kanske är det som är meningen, att det ska vara lätt alltså, så att man kan lura alla och försöka glömma allt. För visst är det så, det är bättre att vara glad? Men vart går gränsen för fejk? Jag vill inte vara fejk. Men man måste ju, för annars är man ledsen och då blir alla andra arga på än. "Titta, där går hon den där sura tjejen. Vad är hennes problem? Värst bitchen". Jag pallar inte med det där. Det är därför jag sitter ensam på mitt rum idag. Uttråkad med dunkande huvudvärk och glimtar av gamla minnen från förr.
Nu tog orden slut. Jag antar att det inte var någonting viktigt jag ville ha sagt. Det är det aldrig. Men det känns skönt. Nu är en tanke utvärderad, nu är det bara alla de andra kvar. Det kommer nog ta ett tag.

MIN IDYLL.


Så här har en liten del av min dag sett ut, skridskoåkning i sommarstugan (vinterstugan?) med pälskrage och varmchoklad. Jag älskar det här vädret, bortsätt från att det är så jävla kallt. Det blev väldigt många bilder på mig ser jag nu, men, njut av det.

MULBERRY BAYSWATER.


Det här är vad jag saknar i min garderob. I alla fall för stunden. Den svarta i lack är ju att dö för. När det kommer till väskor har jag börjat inse att det är de klassiska och stilrena som jag dras till, de som fungerar till allt helt enkelt. Men eftersom dessa förvarningsmakapärer kostar runt 9 000 kr känner jag att det inte riktigt är aktuellt. Hehe. Men drömma kan man alltid.

Nu ska jag dra iväg, så det blev ett lite slarvigt och tråkigt inlägg. Måste skynda. Imorgon tror jag att jag ska prova julkläderna, och se vad jag ska ha på mig on the big day. Kanske får ni också se? Vem vet.


JAG ÄR HOOKED UP PÅ THE STROKES - ROOM OF FIRE SKIVA, SÅ BRA.


Då var man hemma, efter en lång dag på stan. 12- grader har det varit ute, det biter tag ganska rejält i kinderna. Men så värt det, för jag har äntligen fått mina efterlänktade julkänslor.
Alla, och då menar jag exakt alla, julklappar är inhandlade och det känns prima ska ni veta. Lite skit fick jag med mig hem också. Helt kär är jag. Sjalen sa det bara klick med. Den är så stor så att man till och med kan ha den som en filt, vilket jag är helt lost på förtillfället. Tröjan och skorna fick jag av mamma. Puss på henne. Men det vara bara för att hon tidigare i veckan visade upp två av mina plagg som hon hade råkat förstöra i tvätten. Tänk vad lite dåligt samvete kan göra. Tröjan är i alla fall perfekt på alla sätt och vis, och för er som inte ser så finns det både hästar och diamanter på den vilket är helt underbart.
Sjalen och tröjan kommer båda från Zara och tofflorna (I will conquer the cold this year, once and for all) kommer från Lindex och är som små underbara moln för mina annars så iskalla fosingar.

Jag träffade föresten en gamal vän idag och åh så glad jag blev att träffa henne igen! Helt sjukt vad jag har saknat henne, för det fans ju trotts allt ett skäl till varför vi var så bra vänner tidigare. Sen var det ju de hela gymnasie-grejen som inträffade och hon flyttade iväg. Sorgligt det där. Men nej, nu ska vi inte vara sentimentala utan nu ska vi äta (snygg övergång.)

FANCY.


Den är utan tvekan fin. Och glittrig. En storlek mindre hade dock varit på sin plats. Men eftersom den är så himmla kort är nog den här storleken bättre i alla fall.

CHRISTMAS BREAK HAS FINALLY ARRIVED.


Jacka och byxor H&M, skor Scorett, kofta och klänning Zara.
Tre veckors ledighet börjar från och med idag. Det kunde verkligen inte kommit vid ett bättre tillfälle.
Jag känner mig fortfarande lite bortdomnad i kroppen men mina plikter som hängiven dotter/syster/kusin/faster väger högre så därför ska jag, brorsan och pappa dra iväg på en välgörenhetsrunda och önska släktingarna i närheten en god jul.
Jag har också tänkt visa upp klänningen jag fick hem igår och så tänkte jag skriva en att-göra-under-jullovet-lista. Jag behöver ordning och reda i mitt liv, sorgligt nog. Stay tuned.

JAG VILL HA DET HÄR NU TACK.

Allt kommer från Topshop, så om någon skulle få för sig att ge mig ett presentkort med en obestämd summa pengar på (eller om tomten tar en sistaminuten shoppingtur) så skulle det här vara det jag plockar med mig hem. Utan tvekan.
Nu ska jag sova lite till och vänta på att mamma kommer hem med min klänning. Kul ska det bli att få prova den i rätt storlek.

EXAKT EN VECKA KVAR TILL JULAFTON.


Kofta Busnel, skor Skorett, väska Zara.
På något sätt kan jag inte förstå att det snart är julafton. Vid precis den här tiden om en vecka kommer familjen sitta i vardagsrummet med julfikat utdukat på bordet, granen som gnistrar och glimmar med högar av julklappar under och TV:n som visar Kalle Anka och hans gäng. Och om ytterliggare en vecka efter det kommer jag vara i Stockholm och fira nyår. Och efter ytterligare en vecka fyller jag 18 år. Helt galet.
Nu är planen (som har varit densamma ungefär hela veckan) att kura ihop i soffan och försöka göra mig av med min fruktansvärda huvudvärk. Dessutom fryser jag in på bara skinet. Det ska bli så skönt med lov känner jag nu. Kan knappt vänta tills imorgon.

DET VAR 8 MINUSGRADER NÄR JAG GICK TILL SKOLAN. PÅTOK FÖR KALLT FÖR MIG OCH MIN ICKEEXISTERANDE KROPPSVÄRME.



För stunden sitter jag på dagen sista lektion vilket också betyder årets sista lektion. Fotokunskap står på schemat och jag är klar med allt som ska vara klart. Riktigt skönt. Kylan har föresten satt sig innanpå kläderna vilket gör att kjag går runt och fryser konstant. Min feber som jag hade igår kväll har gått ner en aning men jag känner att den inte riktigt är borta. Det suger för ikväll är det ju Karrofest.
Åh, onödigt innlägg, men jag har inget att göra. Skriver mer när jag kommer hem om någon timme eller två. Fy fan vad jag fryser! Kan knappt pricka rätt på tangenterna.
Se yah latter.

SUNES JUL.


Det gäller att fånga snön på bild innan den försvinner. Så att man har någonting att visa barnbarnen alltså... Förtillfället är det FF hemma hos mig så jag och brorsan har rotat fram några gamla VHS-filmer och ska snart börjar plöja igenom Sunes Jul. Utan konkurrens den bästa serien som någonsin gjorts.

THE MOST BEAUTIFUL THING I'VE SEEN TODAY.

Jag har hittat väskan i mina drömmar. Den är helt fantastisk. Mulberry, såklart.

Pic: Parkandcube.com

WALKING IN MY WINTER WONDER LAND.


Snön har garanterat kommit. Och kylan också kan jag tillägga. Nu gäller det bara att den håller till Julafton, för det är ju då som den är mest uppskattad. I alla fall snön.
Sista provet för året är föresten avklarat och det känns underbart. Nu är det bara några dagar kvar att hålla ut, men jag tror jag klarar det.
Nu är planen att kura ihop mig i soffan med filtar och kuddar för jag fryser och känner mig allmänt illamående. Inte bra medtanke på att det är Karrofest imorgon.

Föresten, jag vet inte om det syns, men jag slingade ju håret igår. Det gick ju inte sådär jättebra... Gult säger jag bara. Gult! Så jag fick bombadera håret med silvershampoo någongång vid tio igår kväll. Det gula lyckades minska ner lite grann, men inte tillräckligt, så imorgonbitti får jag köra en omgång till. Fy fan vad jag hatar det där med förgning... både hemma och hos frisör. Det suger. Nej, nu måste jag verkligen sluta skriva. Huvudet bultar som om Ringo Starr went crazy in there.

FIRST DECEMBER SNOW.


Jacka H&M, sjal Indiska, skinimitationsbyxor H&M, skor Scorett, blus Secondhand.
Det är snö ute. Och inte lite snö heller, utan så mycket att det börjar bli svårt för mig att ta mig till skolan (åh nej, vilket problem!). Men eftersom det bara är några dagar kvar i skolan så är det okej.
Jag blev väldigt svart idag, men eftersom det är så fint så tyckte jag det var värt det. Och på tal om svart, vilket leder till färg, som leder till hår som slutligen leder till blondering vilket är just det jag har köpt idag. Är så otroligt trött på min oidentifierbara hårfärg så jag kände att någonting verkligen måste göras. Nu gäller det bara är få med mamma på idén så att hon kan hjälpa mig med slingorna. Det är väldigt svårt att peta ur hårstråna ur hättan när man inte ser vad man gör kan jag säga... Matte måste jag hinna med också. Men det tar jag om jag får tid över (skit bra inställning).

TACK FÖR INSPERATIONEN MK.

 


JAG SKA TILL ALPERNA (!!)


Byxa, t-shirt och kofta Zara, väska Topshop, skor Scorett.
I DIE. Idag blev det bestämt. PAPPA HAR BOKAT BILJETTER TILL VAL THORENS I FRANKRIKE SÅ NU JÄVLAR BLIR DET SKIDOR FÖR HELA SLANTEN (bokstavligttalat också för det var jävligt dryt). Jag är så glad. Det här platsar verkligen upp på listan över bästa födelsedagspresenter (strax efter min guldfärgade cykel jag fick när jag var 10). Nu ska jag snart kolla igenom matten en stund, men sen ska jag bara kura ner mig i sängen, sätta på en film och bara tyna bort. En riktig sjukling håller jag på att förvandlas till. Nej, jag har verkligen ingenting att skriva mer än att jag är superglad, så... bye.

OMG, OMG, OMG...

... OMG, OMG! Pappa berättade nyss att vi kanske ska åka till franska eller österrikiska alperna på sportlovet. I DIE! Det blir alltså en väldigt sen födelsedagspresent (vilket är konstigt för jag har inte ens fyllt år ännu, men pappa ville vara säker på att jag verkligen ville åka innan han bestämde någonting. WHO ARE WITH STUPIED?!). Jag typ dör om det blir så. Nackdelen är väl bara att vi troligen inte kommer åka till Åre på min riktiga födelsedag. Det suger ju lite, men jag kommer nog på någonting annat. Någon som har ett bra och så oorginellt förslag som möjligt på vad man kan göra på sin 18-årsdag? Jag vill inte vara hemma.

BYING COFFE THE MORNING AFTER A FANCY PARTY.


Jacka - A.P.C
Skor - Golden Goose
Byxdress - Lounge Lover
Väska - Cholé
Halsband - Kara by Kara Ross
Ringar - Loree Rodkin

IDÈER TILL NYÅRSOUTFIT.

Jag fick en fråga förut av en tjej som undrade vad jag tänkte matcha min nya klänning från H&M med. Hon har nämligen samma planer som jag har att bära den till nyår. Faktum är att jag inte riktigt vet själv, eftersom jag inte har fått hem den ännu, men jag har några idéer och jag hoppas att de ska hjälpa flera andra att få lite insperation:


När jag var i London för några veckor sedan köpte jag med mig ett par underbara strumpbyxor med hjärtan på från Topshop. På det sättet skulle man få en ganska speciell outfit utan att ta till så mycket. Man skulle alltså kunna nöja sig med det, eftersom det är ganska "out there". Men man behöver ju inte använda sig av strumpbyxor med hjärtan på utan det kan vara lite vad som helst. Men skippa de snirkligmönstrade varianterna, alltså de som ser ut som växter. De ser lite tantigt ut tycker jag. Jag vet att det finns ett par prickiga varianter inne på Bikbok och Lindex som är riktigt snygga. Dessutom om man har kvar sina spettstights från förra säsongen går det också alldeles utmärkt. Men glöm inte att dra ner tightsen hela vägen, gärna ner över hälen. Det är inte fint när kanten syns. Men då är det viktigt att man tar det lite lugnt på accesoarsidan. Om man inte känner sig helt såld på den idéen funkar ett par vanliga tunna svart strumpbyxor helt perfekt det med.

 

Klänningen i sig är ju ganska speciell, så därför tycker jag att man inte behöver ha så mycket krimskrams, utan att man ska nöja sig och låta klänningen göra jobbet själv. Jag tänker själv inte satsa på några halsband eller armband, för det tycker jag blir alldeles för mycket. Men ett par ringar i silver skulle gå bra. Däremot funderar jag på örhängen. Ett par stora pråliga örhängen är aldrig fel, helst i silver där med. Inne på Indiska har de några snygga (bilden), men även inne på H&M och Gina tricot finns det.

 

Om man känner att klänningen är lite för uppklädd eller tycker att det är någonting som saknas så skulle jag satsa på någon form av kofta att slänga över axlarna. Då tänker jag mig en svart tunn, lite längre kofta (på Zara finns det snygga modeller till rimliga priser och det är också därifrån koftan på bilden kommer ifrån), som också kan vara skön att ha ifall man få för sig lite senare på kvällskvisten att dra ut i natten (ibland räcker det inte med jackan. Speciellt inte om man har strumpbyxor på benen).

När det kommer till skorna är det inte så stor sak vad man väljer. Självklart ska det kännas bra mellan de båda plaggen, men man behöver inte springa och köpa sig ett nytt par bara för det. Jag funderar på antingen mina helsvarta boots från scorett (mest för att de är så sköna att gå i) eller ett par svart kängor med klack och snörning som jag köpte i somras på Din sko. Gärna någonting som går ton i ton med det du har på benen, och då är svart det bästa alternativet. Men en sak jag skulle vilja plika in (vilket är helt och håller en smaksak) är att skor som är lite grövre oftast blir snyggare till outfitts som man vill sätt sin egen prägel på. Alltså ett par vanliga klackar med tunna band kan vara både opraktiska (det är ju ändå vinter) och ganska tråkiga. Men om man känner att man ändå skulle vilja ha några sådana skor skulle jag rekommendera strumpor. Inte för att hålla fosingarna varma, utan för att få till en lite mer intressant look. Jag vet att inne på H&M har de just nu flera par supersöta strumpor med detaljer på. Blandannat ett par med fransar om jag inte minns fel. Det är en snygg detalj.


För att få outfiten fulländad skulle jag föreslå att man satsar på detaljer. Man behöver inte alltid ha massor av saker på sig för att få till en cool look. Less is more, som man säger. Däremot tycker jag att man kan satsa lite på smådetaljerna som roliga färger på naglarna (jag velar mellan ljusblått och pistagegrönt), eyelinerkantade ögon och ett hår med lite svall och snedbena (tänk 70- och 80-tal) Eller varför inte prova på den slarviga sneflätan som visades på Alexande Wangs SS 10 show? Kul att ha den nu innan våren och sommaren då de flesta troligen kommer köra på den looken.

 

Men sen tycker jag att det är viktigt att man går efter sitt egen tycke och smak. Det gäller att lita på det man tror på helt enkelt, och känner man sig bekväm i det man har på sig brukar det spegla igenom. Dessutom beror det lite på vem man är och vad man vågar och vart man är. Anpassning är inte kul, men ibland är det nödvändigt. Man vill liksom inte blända mormor med paljetterna direkt.


(Klänningen i fråga)

Sådär ja. Det blev ganska mycket såg jag nu. Men hoppas du (och några andra av er) har fått åtminstonde lite inspiration till eran Nyårsoutfitt. Men kom ihåg, det är eran känsla som är viktigast, inte min.


LUCIA.


(Kul bild. Jätten VS dvärgen.)

Så, nu har jag myst färdigt för idag och nu väntar matteplugg. Inte sådär jätte kul, men efter att jag kollade runt på lite olika bloggar märkte jag att det var många som är i samma pluggträsk som jag så lite peppad har jag ändå blivit. Så därför tänkte jag, att om det är någon som läser det här just nu som också har massa plugg att ta tag i så kör hårt! Vi gör det tillsammans. Tänk vad skönt att bli av med det sen. PEPP!

Lite senar ikväll tänkte jag posta ett inlägg om nyårskläder. Jag fick en förfrågan för någon dag sedan (jag har inte glömt dig!) om hur jag hade tänkt styla min klänning jag ska ha på mig (metalic/palett från H&M). Så det kommer lite senare, och det vill ni inte missa!

Nu, över till matten (eller vad det nu är ni andra har att göra). Lycka till!

TREDJE ADVENT.


Nu ska jag och Elvira gå till julmarknaden. Det är frost ute va fan! Underbart.

SUNNY AUTUMN DAY.

Tröja - A.P.C
Byxor - Burberry
Skor - Givenchy
Väska - Mullberry
Hatt - Burberry Prorsum
Liten ring - Natasha Collis
Skor ring - Carlee Santarelli
Brillor - Ray-ban

FÖRLÅT...

... men det blir inga uppdateringar idag. Jag mår sjuk dåligt och är jävligt förbannad. Släppte percis ut lite av min ilska på våran stackars CD-spelare så högra sidan av min högerhand gör riktigt ont. Nu behöver jag bara komma på en rimlig förklaring till mamma om varför den är trasig...
Hoppas ni har det bättre än mig. Pussar.

FINNS DET NÅGOT VACKRARE ÄN SNÖ OCH SOL?


Sitter och drömmer mig iväg till kallare och, framförallt, brantare bräddgrader. Har längat hela året känns det som på att få ta en tur ner för backen. Det är helt sjukt hur mycket jag älskar det! Finns verkligen ingenting som är bättre. Det som gör mig glad just nu är att jag har hört ett ryckte om en resa på 18-årsdagen. Håller tummarna för Åre eller Tandådalen/Hundfjället! Herregud vad glad jag skulle bli. AFTER SKII FÖR FAN!

Annars då. Jo jag sitter och halvsover lite grann för att vara på topp senare ikväll för då blir det filmkväll och julmys hos en kompis (som har två av mina skor vilket är anledningen till den tråkiga variationen på skofronten). Dessutom surar jag för att det är en hel vecka kvar i skolan innan jullovet. Jag står fortfarande för att man borde ha ett göra-sig-redo-lov innan det riktiga lovet börjar. Kanske ska prova det nästa vecka? Nej, så får jag inte tänka för det är inte bra för min bristande frånvaro. I högtalarna strömmar förresten Nora Jones stämma ur, vilket är väldigt bra musik att slummra till.

PUSSEN.

DRESSEDUPFORDINNER.


Halsband - Yves Saint Laurent
T-shirt - Kain
Kjol - Jason Wu
Skor - Christian Louboutin

I COULD NEED A DRINK.


Imorse hade jag absolut ingen aning om vad jag skulle ha på mig, så då blev det en vit skjorta som låg framme, och mina pimpiga örhängen.
Har tillbringat dagen i mörkerrummet så jag är lite snurrig av alla kemikalier. Men kul är det. Nu har jag faktiskt inget mer att säga, för en gångskull. Vilket är tråkigt, men ja, nu är det så. Kanske tjötar av mig lite om några timmar.
Jacka Cubus, skjorta ?, väska Topshop, skor Scorett, örhängen och hög platt ring Indiska, bladring Topshop, kloring marknad.

THE METALIC DRESS.

Den här klänningen har jag haft en liten kärlek till ända sedan jag såg den på Elin Kling för några månader sedan. Förra helgen såg jag den inne på H&M men konstaterade att 999 kronor var på tok för mycket för mig och min budget. Dock försökte jag gnälla lite framför mamma med mina puppy eyes, men hon fattade inte vinken och istället tyckte hon bara synd om mig för min bristande ekonomi.

Men idag när jag av en slump fick för mig att jag skulle titta in på H&M's hemsida för att kolla in rean:n var den helt plötsligt där. Metalic, paljetter och långa ärmar, min storlek och priset var nedsatt till 399 riksdaler. Det sa klick och jag fick en uppenbarelse med mig iförd klänningen på nyårsafton. Så, nu är den påväg hem till mig. Om det var ett bra beslut eller ej vet jag inte riktigt men dock vet jag att jag verkligen gillar den.

Happy girl.


EN MÅNAD KVAR TILLS MIN 18-ÅRS DAG (!!!)


Kameran är lagad och hämtad och nu, äntligen, efter några veckors frånvaro är den tillbaka i min famn igen. Det känns riktigt bra. Snacka om att man uppskattar kvalitén på den när man har tvingats använda en 4 år gammal Pentax. Stor skillnad på 6 pixlar och 12 kan jag meddela. Och den lilla kompakta kamerans kvalité tänker jag inte ens kommentera. Uh, rysningar!
I alla fall. Jag och pappa åkte till Marieberg, hämtade kamerna (av en mycket underlig butiksbiträde) och shoppade lite julklappar. Flera stycken faktiskt. Sju om man ska vara exakt. Till och med en till mig (Pappa är lite dålig på det där med att vara diskret). Haha, fult.
En extra applåd tycker jag att jag förtjänare för att jag satte på mig anständiga kläder fastän jag inte känner mig på topp. Ytterligare en applåd borde jag ha för min kreativitet inom området hur-man-täcker-fett-hår-på-det-snyggaste-sättet, närmare bestämt en sjal virad runt huvudet. Jag tyckte det blev snyggt så jag bryr mig inte om ifall männskor vände sig om och undrade "Vem är den blonda turken?"
Som avslutning på mitt kackel tycker jag att ni kan läsa rubriken igen. Fatta! Det är inte långt kvar nu! Och innan de är det Jul! Och Nyår! Och Stockholm! Åh vad snabbt tiden kommer gå.

JUDITH LEIBER.





 

Det finns inte så mycket mer att säga än att det här är fina grejor. Jag skulle absolut inte ha någontng emot att ha någon av dessa i min väsksamling, inte heller att bara använda dem som prydnader i mitt rum. Tack Judith Leiber för detta!

P.S Jag är hemma från skolan, om någon bryr sig.
P.S 2 Min kamera är redo och klar att åka och hämtas, så det ska jag och pappa göra om en stund. By far det bästa som hänt den här veckan.

Puss.

BURBERRY PRMRSUM PRE-FALL 2009


Mycket stiligt, rent och klassiskt. Inte direkt nyskapande, men jag gillar det. Som jag alltid gör med Burberry. Skorna är ju to die for och kapporna likaså. Den luddiga vinröda och den brungröna kappan med kragen blev jag lite extra intresserade av, samt att den vita looken med svarta brytningar (som igentligen borde skrika Chanel men ändå lyckas kategoriseras som någonting eget) är riktigt fin. Det är också fint att man håller sig till en och samma färgskala i stort sätt varje look. Christopher Bailey is the king.

JAG ÄR FORTFARANDE INTE PÅ HUMÖR. DÄRFÖR BLIR DET DÅLIG UPPDATERING IDAG. KANSKE KOMMER MED NÅGOT INLÄGG SENARE, ANNARS ÄR DET EN NY DAG IMORGON.

.

NOT A GOOD DAY FOR US.


T-shirt H&M herr, bustier Sonia Rykiel pour H&M, skor scorett, kofta Zara.
Jag är arg och förbanad och har ingenting att berätta förutom att bustiern är ett av de plagg jag fick med mig från stan under helgen. Nu ska jag fortsätta med mitt Scrubs-tittande ända tills jag blir på humör igen.

BREATHTAKING.

Världens insperationsbomb.

TÄNKER TILLBAKA PÅ.


För exakt en vecka sedan var jag här, i Djurgården i Stockholm med en skinande sol och ett stort turist léende. Det var dagar det...

MEN JULKÄNSLAN KOMMER JU INTE.


Godmorgon och glad andra advent. Jag började min dag med att fixa och trixa med pepparkakorna jag gjorde för en vecka sedan. Väldigt avkopplande. Det blev dålig uppdatering igår, jag vet. Om jag får tid ska jag försöka knäppa av några bilder på plaggen jag skaffade igår. Men först vankas det gäster.

DET REGNAR UTE. JAG GILLAR DET, MEN MITT HÅR HATAR DET.



Jacka Cubus, byxor Lindex, pälskrage, väska och t-shirt Zara, hårband Åhléns, skor Skorett och superfin (och inte alls nördig) reflex köpt i bästaste Åre.
Jag har shoppat. Både till mig (dåligt!) och till andra (bra!). Fick bl.a med mig lite fina saker från H&M pour Sonia Rykiel. Och en till ring. Såklart.
Just nu sitter jag framför TV:n och kollar på längdåkning/män i kroppsstrumpor. Mums. That's what we girls like!

BESÖKSREKORD MEN INGA KOMMENTARER?

Fint shoot från spanska Vogues december nummer. Bilderna får mig att längta tillbaka till gatorna i Venedig.

Om någon timme ska jag och mitt modershjärta ta en promenad upp på stan och sätta oss och fika någonstans och förhoppningsvis hitta lite julklappar.
Annars då? jo mamma försöker tvinga mig att ta svinis-sprutan imorgon, men jag är inte taggad på idén. Tyvärr. Fan heller att jag tänker förstöra andra advent. Hell no! Nu tänkte jag äta lite frukost. Förlåt för meningslöst innlägg.

BTW, igår hade jag besöksrekord, men jag fick inte en enda kommentar. Vad är det för stil? Kan inte någon bara skriva något. Vad som helst. Säga vad ni tycker om det jag har på mig eller det jag tycker om. Om ni tycker det är fint, skriv det. Om ni tycker det är fult, skriv det också. Eller föresten... Jag är väldigt känslig och tar allt personligt. Och lite manodepressiv har jag blivit kallad, så det hela skulle nog sluta med att jag sitter och skär handlederna. Haha! Nej, det ska man inte skämta om. Men ni kan alltid bara skriva någonting fint. En dikt, ett rimm, ett fint ord eller bara ett konstanterande, som tillexempel, jag hatar att jag älskar att klämma ut pormaskar. Snälla? Snälla!
(Eller bidrar min blogg med en pinsam tystnad..? *mystisk*)

Bye, bilder kommer troligen senare.

FUR AND RUNING SHOES.


Såhär såg jag ut för några timmar sedan när jag var ute med mitt lilla troll. Världens skönaste kläder. Utan att överdriva. Nu måste jag börja göra mig iordning igen. Ligga och dreggla i soffan hjälper inte frillan direkt.

TIPS.


Jaha. Vi hade ingen naturkunskap heller visade det sig. Eller det var ingen där i alla fall. Vilket betyder att jag har cyklat till skolan två gånger idag utan att egentligen behöva göra det. Jätteroligt.
Men när jag ända var uppe på stan tänkte jag att jag kunde leta efter en julklänning, och jag hittade en till och med. Inte den på bilden, med den är röd i alla fall. Sakerna ovan, klänningen, halsbandet och örhängena, kommer från Indiska och är mucho grando fina. Klänningen är ganska speciell och inte någonting jag annars brukar tycka om, men det var som sagt någonting speciellt med den. Örhängena var det ända jag köpte med mig hem och de passar grymt bra ihop med min nya klänning som jag inte har på bild ännu, men det kommer nog.
Nu ska jag försöka snarka lite innan jag drar iväg till John m.fl för att se på film (håller tummarna för Harry Potter!)

ANGRY LADY.


Jacka Cubus, halsduk Hayas från Gina T, väska Topshop, skor Scorett, skjorta Soul/MQ
Ååååååh, vad arg jag är! Jag hade tydligen två inställda lektioner idag, vilket jag inte hade någon aning om eftersom jag har varit sjuk i två dagar. Så jag spurrtade till skolan (jag är alltid sen) på en ranglig cykel där styret håller på att ramla av, för att finna mig ett tomt klassrum. Först fick jag panik och trodde att vi hade något prov som jag hade glömt bort, sen samlade jag mig och drog till bibblan för att kolla mailen för att se om det stod någonting där. Vilket det också gjorde. Fast det stod bara "eftersom vi inte har några mattelektioner innan provet (...)". Vadå eftersom?! Varför har ingen berättat det för mig? ARG! Jag har varit borta från skolan, inte från jorden. Man kan försöka nämna någnting! ÅH!
Okej, jag kanska överdriver, men jag behövde avreagera mig lite samt att jag har huvudvärk och kan lova att det beror på det här. Suck.

THE R.Z PROJECT.


Jag följer inte ofta serier på TV, eller rättare sagt aldrig. Jag orkar aldrig vänta på nästa avsnitt och utöver det går det aldrig någonting bra på TV heller. Så ibland när jag bara vill ta det lite lugnt brukar jag titta på serierna på datorn istället och den serie jag ofta ser på då är The Rachel Zoe Project. Jag älskar den serien. Både Rachel och hennes assistent Taylor har grymma stilar och en mix av deras smak är typ... perfektion. Tidigare var jag ganska neativ inför Rachel Zoe, och såg henne mest som en super smal stylist som gör så att sina kunder slutar äta. Men inte längre. I serien får man verkligen en inblick i hennes riktiga liv och hur duktig hon faktiskt är på det hon gör. Jag ska inte skriva en hel reccesion om serien men jag kan rekomendera den istället, så, se den!

http://www.youtube.com/user/JixXxJiTVseries#p/c/84856364A45A51FC/0/dos4KaYJBW4
(Sorry, men jag kommer inte ihåg hur man länkar, jag suger)

FROSTY.


Ingenting klår riktig snö, men frost är inte dåligt det heller. Speciellt inte när man är fast innomhus så att man slipper den bitande kylan. Julen är nära nu vänner. Eller jag menar, julen är här! Det är ju december för i helskotta.

ÖNSKELISTA FÖR JULEN OCH FÖDELSEDAGEN.

Jag har haft lite tid över under de senaste dagarna vilket har gett mig tid till att fundera över vad jag önskar mig i julklapp/födelsedags present. Eftersom jag fyller år i januari brukar jag oftas slå ihop önskelistorna så att det blir mer spännande att se vad jag får och när jag får det. I alla fall. Här är några av grejorna jag har hunnit klura ut:

Parfymen Mademoiselle av Chanel. Den känns så jag när jag luktar på den på något sätt. Fjolligt att önska sig en parfym, men jag är dålig på den fronten och gå runt och lukta gått skulle jag väldigt gärna vilja göra.

Böcker. Många böcker. Många olika sortes böcker. Förutom dåliga romaner, som ska föreställa romantiska, eller nyskrivna deckare. Gärna böcker som bidrar med lite insperation till mitt annars så insperationslösa liv.

Kavajen med stor K. Jag får ärligt talat rysningar när jag tänker på vilka möjligheter det finns med det här plagget.

Såklart jag vill ha Gossip girl. Vem vill inte? XOXO.

Ett par svarta Hunter-stövlar skulle vara så genialiskt att ha i garderoben, både nu till den svenska slaskvintern och till bara ben i sommar.

En trenchcoat. Nu pratar vi investering för livet. Egentligen skulle jag vilja ha en äkta från Burberry, med priset är känns inte riktigt trevligt, så den här varianten från Modekungen.se får stilla mitt begär.

Och det var det. Matriella grejor är alltid roligast att önska sig, tråkigt nog.


PROFESSIONAL PHOTOGRAPH.


Eftersom att jag har spenderat hela dagen i min svettiga pyjamas så kan jag istället visa hur jag såg ut när jag var på dramaten i lördags. Svart fodral som inte syns, kofta och väska - Zara och strumpbyxor - Lindex.

READING MAKES YOU SMART.


Idag har jag legat nerkurad i vardagsrumsoffan och läst det senaste numret av british Vogue. Rekomenderar det verkligen för er som är hemmaliggande som jag.

I GOT YOU UNDER MY SKIN.


Idag var jag ful. Därav ingen outfitbild. Istället får ni njuta av en bild från helgens äventyr i Stockholm och promenad på Waldemarsudde.
Annars har jag haft en sjukt dålig dag med två nationella prov och iskallt väder och mördande huvudvärk. S U C K.
Jacka - H&M, skor - Scorett

RSS 2.0